De eerste stappen

Terwijl ik aan mijn nagel pulk, kijk ik naar de knipperende cursor. Einde, staat er ineens zo definitief, onder mijn verhaal. Ik sta op van mijn bureaustoel en loop naar de andere kant van de kamer. Het knopje van de waterkoker duw ik omlaag. In de weg van de keuken naar mijn laptop, rek ik mijzelf uit. Het voordeel van op kamers wonen is, dat je niet zover hoeft te lopen. De keuken, slaap en woonkamer is in één ruimte. Met mijn hoofd in gedachtes, plof ik terug op mijn ergonomische bureaustoel. Zal ik mijn beste vriendinnen bellen? Vraag ik mezelf af. Zeggen dat mijn verhaal af is? Dat ik twijfel of ik Eva met de wereld wil delen?

Ik ben zo diep in gedachten gezonken, dat ik opschrik van het geluid van de waterkoker dat aangeeft dat deze klaar is... Ik schenk mezelf een kop thee in en kruip weer achter mijn laptop.

Op internet scroll ik door de Google-zoekresultaten nadat ik het woord "uitgever" heb opgezocht. Ik bekijk boekscout, zoals ik al een paar keer eerder heb gedaan. Wat houdt me tegen? Vraagt een stem in mijn hoofd. Ik haal mijn schouders op en ga naar de afdeling manuscript opsturen. Zowel mijn hartslag als mijn ademhaling versnelt. Gedachteloos voeg ik het manuscript toe, maar ik twijfel of ik het zal versturen. Lomp dat ik ben, blijft de computermuis aan de mouw van mijn vest hangen. Geïrriteerd haal ik de computermuis uit mijn mouw en zet deze met een klap op het bureaublad. Mijn vinger raakt de linkse muisknop aan. Bedankt voor uw inzending. Ik houd mijn ademhaling in.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De eerste stappen

Een gesprek met Maud

Knock-out

Karakterinterview

De Kracht van Positief Denken: Hoe Optimisme je Leven en Succes Beïnvloedt

De Kunst van het Schrijven: Tips voor Creatieve en Effectieve Teksten