Schrijf locaties

Kent u dat gebied? Waar het plat is, je mijlenver kan kijken. Waar koeien, schapen en geiten rondlopen. Waar de communicatie enkel 'boe,' 'meh,' of boers is, ben ik opgegroeid. Tussen de weilanden en de koeienvlaai.

Maar ik ben er dol op. Op het landschap, de Friese taal, de mentaliteit en het ouderwetse dorpachtige stijl.

Daarom dacht, ik bij het schrijven van mijn eerste boek, meteen aan Friesland. Toen ik van werkgever veranderen, zat ik drie maanden thuis voor ik bij de nieuwe werkgever kon beginnen. Op dat moment had ik een schrijfblokkade.

Ondanks dat, ben ik in de auto gesprongen en naar mijn favoriete provincie gereden. Ik heb een overnachting geboekt in een bed en breakfast helemaal in het noorden. Wierum, was het dorp waar ik uitkwam. Een piepklein dorpje. Maar jeetje, wat een prachtige omgeving.

Ik zat op een bankje op de dijk en keek over de huizen. Net als Jaap. Een persoon in mijn boek. Het dorp was overzichtelijk. De zee achter mij gaf me rust. Voor mij stond een vooroorlogse gemeentehuis. Ik was er thuis.

Er klonk geboor, een aanhanger stuiterde over een drempel heen terwijl deze achter een auto aanreed. Een labrador rende de zee in, kwispelde en blafde.

En ja, in het verhaal hebben Eva en Mike een discussie. Heel veel discussies.

Eva ziet alleen maar grijze haren in haar woonplaats, maar Mike vraagt zich hardop af of de bestuurder in die auto die zo verdacht vaak door het dorp rijd, ook al op leeftijd is...

Wie zou deze discussie winnen? Eva? (Vrouwen hebben altijd gelijk toch), of heeft dit keer toch de man, Mike,

Daarnaast heb ik veel tijd doorgebracht in de bibliotheek op de studeer afdeling. Lekker de hele dag typen tussen de boeken.

Of in de trein. Heerlijk. Schrijven, typen op mijn tablet, vergeten over te stappen omdat ik zo in het verhaal zat... op het eindpunt van de trein maar blijven zitten - jeej extra schrijftijd! - om vervolgens weer huiswaarts te keren.

Ik heb genoten om dit boek te schrijven.

Ook ben ik dol op katten. Ik schrijf het liefst in het kattencafe in mijn woonplaats. Inmiddels ben ik er een vaste gast. Waar leest of schrijft u het liefst?


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Schrijf locaties

Een gesprek met Maud

Knock-out

Karakterinterview

De Kracht van Positief Denken: Hoe Optimisme je Leven en Succes Beïnvloedt

De Kunst van het Schrijven: Tips voor Creatieve en Effectieve Teksten